Да играем на Б И Н Г О

Празниците са един от онези моменти, в които имаме възможност да останем у дома и да бъдем с цялото семейство, обединени от празнични дух. Това е една прекрасна възможност не просто да прекарате време с децата, а да изградите основите на семейните традиции, да обърнете поглед „навътре“.

Ефектът от съвместна игра, която да бъде начало или завършек на празничната вечер, със сигурност ще бъде положителен, а ползите са безкрайни – сполотяване, учене и спазване на правила, умения за екипна работа и още много други.

Предлагаме ви една игра на БИНГО, която е с тематични великденски мотиви, но със сигурност можете да играете по всяко време на годината. Файла за разпечатване можете да изтеглите в края на статията.

Как се играе Б И Н Г О?

На всеки участник се раздава (или си тегли ) карта с картинки. В купа предварително подготвяте и изрязвате отделните елементи от неигралната карта.

Теглите по 1 картинка и всеки се опитва да я открие в своята карта. Когато я намери – я задрасква/поставя точка отгоре или я отбелязва по някакъв друг начин.

За каква възраст е подходяща играта?

Играта е подходяща за цялото семейство от 2 до 102 години +

Кой печели?

Вариант 1:

Този, който пръв задраска всички каритнки на картата си, печели.

Вариант 2:

Този, който пръв направи „линия“, печели – тоест успее да задраска всички картинки по хоризонтал/вертикал (от 1 колона/ред) или по диагонал.

Каква е наградата за победителя?

Истината е, че в тази игра наградата обикновено е за всички и се нарича ЗАБАВЛЕНИЕ. Ако все пак решите, можете да включите материален стимул по своя преценка. Понякога у дома победителят получава 1 час безусловно подчинение от останалите играчи. Ако това е някое от децата – добра новина! Така или иначе ги обслужваме нон стоп – 1 допълнителен час не прави разлика за нас, но ако съм победителя – ей това вече е съвсем различен сценарий 😀

Препоръчвам картите да се ламинират и да се играе с маркер за бяла дъска, който се изтрива, за да можете да ги използвате многократно. Същото важи и за отделните елементи картинки – добре е да бъдат ламинирани, за да може да се намачкат след няколко „врътки“ на играта.

Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: