Нова Мама на детската площадка II

7 практични съвета за новаци в междублоковата джунгла

ЧАСТ II

Текстът е написан за хора с чувство за хумор – всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна!

Времето е слънчево, подобно на настроението ви и желанието да прекарате часове навън с детето. Решила сте да отидете с усмивка до местния парк или градинка и да изпиете едно кафе на пейката, докато наследникът кротко социализира по бебешки с останалите деца.

Искате просто Инстаграм снимка с кафето как се препичате на слънце в три следобед, докато колежките се пържат в офиса заринати от работа, а вие не сте се чувствали по – спокойна и в единство с майчинството.

Ето няколко съвета как да го постигнете:

Първо: Бъдете смела и отворена

Отидете при която и да е друга майка на площадката и я разпитайте за семейния й статус, за мотивите за избор името на детето, за финансовата стабилност на семейството й, както и за честотата на посещенията до тоалетна (без значение нейните или тези на детето). Това все пак са първите 2 минути от разговора ви, а най-важно е човек да направи добро впечатление още в самото начало, нали?

Второ: Възпитавайте

Най-вече другите деца. Вашето така или иначе е ангел. Ако видите, че някое дете не се придържа към вашата представа за възпитание, направете му забележка ясно и на висок глас.

Не пропускайте да направите забележка на по-големи деца, които безпризорно тичат в бясна игра на криеница… На детската площадка?! Освен, че за малко да ви разлеят кафето, шумът, който създават е неприемлив. Добре че сте вие, че горките изтървани деца днес на нищо не ги учат тези учители и родители!

Трето: Чувствайте се като у дома си

Когато влизате на площадката, оставете преградната врата широко отворена – така всички, тъкмо проходили хлапета, ще могат спокойно да излязат на улицата. Все пак сме привърженици на свободното възпитание, нали?

Четвърто: Бъдете над нещата

Оставете детето си да се люшка 48 минути на единствената здрава люлка на площадката, независимо от опашката деца, които чакат за нея. Нека се учат на търпение децата, а тя люлката е на всички все пак.

Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

Пето: Викайте силно

Крещете често и с всичка сила името на детето си. Така останалите майки ще разберат, че точно вие сте майка му. Нека чуят какъв калпазанин отглеждате. Ах, хич не ви е лесно на вас, а те с техните кротки деца… Ще запомнят по – лесно и вас – „Майката на…“. Нека всички видят вашата загриженост за отрочето и че няма да позволите да дърпа играчка от ръцете на някое по-малко дете незабелязано. Ще опитате всичко, за да спрете това поведение от три пейки по-надолу, дори в краен случай ще си оставите цигарата, за да може да покрещите по-близо до детето.

Шесто: Обсъждайте

Всичко. Всички. На висок глас или шепнешком – няма значение. Важното е да се завърти клюка. Намерете майка, с която да обсъдите всички пропуски във възпитателните методи на другите майки ( и на онази първата, с която вече завързахте контакт, но тя си тръгна от площадката преди броени минути). Не пропускайте да отбележите и колко ви дразнят всички останали – така ще спечелите симпатиите й.

Седмо: Покажете експертно мнение

Рязко се намесете в разговор между другите майки на тема, на която сте експерт. Че то всъщност има ли такава, от която не разбирате?!? Детски ясли и градини, системи и класирания, махане на памперс, нощно хранене… Нека всеки усети вашето превъзходство като родител, дори и да не ви е поискал мнението…

БОНУС:

Ако детето ви не е на детска градина, тъй като е болно, не се колебайте и го заведете на детската площадка. Нека дари с безценен секрет и съкварталците си. По този начин няма да останете незабелязани и със сигурност останалите майки ще ви запомнят.

И за да допълните арсенала си и да сте наистина добре подготвена, прочетете и Част I, където ще научите какво е препоръчително да носите на детската площадка и за какво да разговаряте с останалите майки.

Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: