Списък с важни телефонни номера при спешни случаи

И ето – на хоризонта се задава първата вечер, в която мама и тати ще могат да се отдадат на време за себе си извън дома. Tокчета, грим, стилна рокля и красиви аксесоари – вечерта е обещаваща. Но вече не сте двама – има някой, за чието добруване мислите преди всичко останало. В главата се въртят сюжети и всемъзможни сценарии – „Ами ако…?“;, А когато….?“. Не спирате да си задавате въпроса дали този, на когото поверявам детето си, ще се справи в кризисна ситуация.

Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Ако трябва да бъда честна, първият път, когато оставих някой друг да се грижи за детето ми, беше когато тя все още нямаше дори и един месец, а причините далеч не бяха нито романтична среща под звездите с половинката, нито излизане за по питие с най-щурите приятелки. Излизанията ми бяха за лекции и по здравословни причини. Дъщеря ни беше на 1 годинка, когато заедно със съпруга ми заминахме за повече от месец на пътешествие в Африка. И в двата случая – излизане за 3 часа или няколкоседмично отсъствие, за мен беше важно всичко да бъде добре организирано, а бабите да са подготвени за реакция във всякакви ситуации. За съжаление се наложи една от тях да използва имено този списък с телефонни номера, който може да изтеглите по-долу, тъй като Лора се разболя и е трябвало да се потърси медицинска помощ. В такива моменти осъзнаваш колко е полезно да имаш под ръка нещо, което поне малко да внесе уверенеост, че си подготвен и ще се справиш с настъпилата ситуация.

Списъкът с важни телефонни номера може да оставите на бабата, дядото, бавачката или друг човек, който поема грижата за детето ви в даден период. Може да го използвате и за свое спокойствие и организация като го сложите в папката със здравните документи на детето или по преценка го закачите на видно място в дома си (най-честата „жертва“ на всякакъв вид бележчици и напомняния по стара традиция става хладилникът).

Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: