Любимата тениска – да изцапаме ръцете

Хубаво е, когато си заобиколен от хора, които носят духа на творчеството в себе си и винаги са готови да реализират щура идея.

Ако кажа, че срещата ми онзи ден с Деси от No_name_stamp/No name style бе случайна, ще излъжа. Всъщност бе перфектно планиран женски следобед на по чаша розе….ъъъ, исках да кажа кафе. Кафе! Нооо, когато срещу теб стои човек на изкуството, трудно можеш да удържиш порива му за творене. И така, Деси извади една бяла тениска и съобщи на Лора „Сега ти сама ще си нарисуваш блузката!“. Е, познайте! На малката само това й трябваше и да чуе. Веднага седна кротко на табуретката и зачака инструкции.

А ето и какви материали са ви необходими:

  • Чисто бяла тениска/блуза/потник в желания от вас размер. Разбира се, можете да използвате и цветна тениска, но тогава не всички цветове ще стоят добре и ще се отпечатат както трябва.
  • Няколко цвята акрилни бои
  • Четка
  • Мокри кърпички
  • Сешоар

Акрилните бои, които препоръчва Деси, са доста наситени нямат нужда от повторения. Определено са чудесни спрямо съотношение цена-качество и се намират срванително лесно в по-добре заредените книжарници.

Има и някои важни моменти:

  • Ако искате да направите ръчички върху блузката, както решихме ние, трябва да действате бързо, за да не засъхва боята. Е не, толкова бързо колкото във видеото, но все пак не се бавете твърде дълго с нанасянето, защото има вероятност и мъникът да изгуби търпение в даден момент
  • След като произведението на изкуството ви е готово, може да изсушите акрилните бои със струя горещ въздух от сешоар. По този начин, освен че „запечатвате“ боята, се придава и един леко гланцов ефект.
  • Не забравяйте да поддържате старателно новата си блузка – пере се само на ниска температура от 30 градуса.

Помнете, че децата носят гордост от това да създават сами, а възможността да проявят креативност е голям бонус!

Вече няма драми какво да облечем сутрин, защото отговора винаги е – МОЯТА тениска.

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: