Идеи за пролетни игри сред природата

Пролетта е сезонът на променливото и често изненадващо ни време – комбинация от дъжд, вятър, но и много слънце.

По този повод ви предлагаме едни страхотни ресурси за игри на открито, които включват опознаване на пролетта с всички пет сетива и Зелен лов на съкровища. 🌿

🌿 Сензорно приключение

Детето трябва да изпълни задачите от списъка – да намери и разгледа предмети, да чуе пролетни звуци, да вкуси пролетна храна и др.Подходящ, както за най-малките, така и за по-големи деца. Може да играете многократно отново и отново. Усетете радостта от пролетта с всички пет сетива!

🌿На лов за съкровища

Детето трябва да изпълни задачите от списъка – да открие предмети от околния свят, да извърши действията от картинките (поливане на растения и др.) Ресурсът може да се използва за начало на разговор с детето относно рециклиране, пестене на енергия, разпознаване на цветове в зависимост от възрастта и интересите му.

Безплатните ресурсите са качени в страницата на Brand New Mommy, в групата Майките споделят – може да свалите файловете от там или директно тук с бутон Download, след което да ги принтирате и да се впуснете заедно с децата в изследователска мисия!

Нека игрите започнат сега! 🌿

Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Едно мнение за “Идеи за пролетни игри сред природата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: