Нова Мама на Детската площадката

6 практични съвета за новаци на междублоковата джунгла

ЧАСТ I

Вие сте майка, която иска за първи път да заведе детето си да поиграе в квартална градинка или парк. Мечтаете за блажения момент на формиране на първите приятелства на детето, споделени усмивки от пейката, докато то се люлее кротко на люлка или ви помахва с ръка от пързалката.

Ако това е така, то съветите ни по-долу може да се окажат безценни за вас.

Текстът е написан за хора с чувство за хумор – всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна!

Първо: Почерпете

Точно така, на празник като на празник! Носете обилно количество храна, така че да стигне за всички деца – бисквити, чабата с маслини, зрънчо. Ако родителят отказва вафлата с фъстъци, която предлагате на детето му, то най-вероятно просто е срамежлив. В такъв случай, издебнете подходящ момент и я дайте директно на детето му.

Второ: Донесете всичката покъщнина

Внимание! Не забравяйте, че тя все пак си е ваша и е препоръчително само детето ви да си играе с тези играчки! Ако другите деца плачат за някое от донесените от вас неща, да знаете – просто завиждат!!!

Трето: Отпуснете се

Запалете си една цигара, врътнете поне едно кафенце и не забравяйте, че когато плюете шлюпки от семки на земята, вие вършите добро дело – храните птичките и осигурявате работа на общинско звено по „Чистота“.

Четвърто: Майките споделят… Всичко!

Не забравяйте да споменете на максимален брой майки около вас честотата и консистенцията на изхождания на вашето отроче, както и общия ви брой зъби, който е от изключително значение за пълноценна адаптация в бебешкия приятелски кръг.

Пето: Отворете ума и сърцето си

Най- вече за съвети по отношение отглеждането, гардероба и поведението на детето ви. Често тези съвети идват от възрастни дами, живеещи в съседния блок – уважете виждането им и моля, облечете детето с още една жилетка – не е чак толкова топло още все пак!

Шесто: Не отксъвайте поглед от телефона си

Дори и детето ви да плаче и да ви вика, не спирайте да гледате в екрана на мобилното устройство. Възможно е точно в този момент в Майките споделят да е излязла и Част 2 с безценни съвети за ОЦЕЛЯВАНЕ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА!

Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Едно мнение за “Нова Мама на Детската площадката

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: