Детство мое в книжка събрано

На 2-ри април се отбелязва Международния ден на детската книга. По този повод посетихме и Детския отдел на Народната библиотека „Иван Вазов“ в гр.Пловдив, а на снимката виждате две много любими книжки – „Тошко Африкански“ и „Пук“!

Техни автори са и двама заслужили български писателя. Ангел Каралийчев е първият български писател, вписан в Почетния списък на Международния съвет за детската книга „Ханс Кристиан Андерсен“. Валери Петров пък е носител на т.нар Малка Нобелова награда, учредена от ЮНЕСКО, която се връчва един път на всеки две години на най-добрите писател и художник на детски книги. Каква чест да държим в ръцете си произведения на тези достойни българи! А още по-голямо удовлетворение носи ,когато видиш и жадните детски очи, които с трепет чакат да отгърнат страниците им. Детската книжка, във всичките си най-разнообразни форми напоследък форми, е дар – благодарение на нея детето се учи да чете, вдъхновява се, учи се да мисли. Дори и най-малкият читател остава запленен от цветните страници, а аз като родител, печеля безценно време с малкото си съкровище, което безкрайно много ценя.

Днес и аз ще прочета сама на себе си някоя детска книжка. Ще я прочета с надеждата да успея да се пренеса в онези вълшебни светове, в които детските сърца са в непрестанен полет.

Не спирайте да летите и вие!

Споделено

brand new mommy
Реклама

Публикувано от maikitespodelyat

Мама Блогъри и Педагози Мама на двама Рецепти, подходящи за цялото семейство и АБКМ Образователни игри и ресурси Споделено - за майчинството и съвети за родители

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: